Акција љубињских средњошколаца – пакетићима обрадовали 40 ђеце

ЉУБИЊЕ – Хуманитарна акција „Један слаткиш – једно дијете“, коју организује Савјет ученика љубињске Средње школе „Светозар Ћоровић“, завршена је данас у Љубињу дођелом пакетића за четердесетеро ђеце.

paketici3

пакетици3

Осим пакетићима, ђеца су се веома обрадовала и Деда Мразу који им их је уручио.

Савјет ученика ову акцију организује већ четврту годину за редом, а, како кажу, ова им је била најуспјешнија.

– Ове године смо скупили 40 пакетића, што је много више него претходне године. Хтјели смо да их подијелимо ђеци из социјално угрожених породица. Било је веома тешко направити тај списак, па смо се консултовали са учитељицама и Центром за социјални рад, тако да смо направили списак од ово четердесетеро ђеце који су данас добили пакетиће – каже за “Моју Херцеговину“ Лука Турањанин, предсједник Савјета ученика.

пакетици1

Споменка Милошевић, мајка једне од ученица која је овђе добила пакетић, каже да је веома захвална ученицима на овој акцији.

– Много нам је драго, захваљујемо им се што се труде око наше мале ђечице. Моја ћерка је била баш узбуђена због пакетића. Ђеци је то, једноставно, много важно и много се радују том малом знаку пажње – истиче Споменка.

Акцијом је задовољна и Весна Тохољ, професорица енглеског језика у овој школи и координатор Савјета ученика. Највећу захвалност за успјешну акцију, како каже, дугују грађанима Љубиња.

– Захваљујемо се свим грађанима, јер без њих ова акција не би успјела. Ове године можемо да се захвалимо и нашој Црквеној општини Љубиње која је чак новчано помогла акцију, па су од тога купљене играчке и додатни поклони. Ми ћемо ову акцију наставити и наредних година – каже Тохољ.

пакетици2

Акција „Један слаткиш – једно дијете“ трајала је од почетка децембра, а учешће су узеле скоро све продавнице у Љубињу, као и скоро сви средњошколци, посебно матуранти.

пакетици

Савјет ученика љубињске Средње школе и до сада је организовао хуманитарне акције, а најављује и још њих у наредном полугодишту. Циљ им је, како кажу, да побољшају углед средњошколаца у друштву, па ће се за то и залагати.