Љубиње испратило 40. генерацију матураната

ЉУБИЊЕ – Љубињска Средња школа “Светозар Ћоровић” вечерас је испатила четердесету генерацију матураната који су у свечаном дефилеу прошетали улицама свог града, праћени погледима и аплаузима бројних Љубињаца.

  1. генерација љубињских матураната (ФОТО: Моја Херцеговина)
    Ове године из љубињске Средње школе изашло је једно ођељење гимназије и једно ођељење економске школе. Међу 32 ђака у генерацији, најбољим је проглашена Марија Ковач која је са својим партнером предводила свечани дефиле.

Марија је овом приликом истакла да је за њу велика част што је понијела титулу ђака генерације.

– Било је напорно, али лијепо, све у свему. Уживали смо заиста. Лијепо је бити најбољи по учењу, али мислим да сви имају одређене врлине по којима су најбољи – истакла је Ковач и додала да планира да упише Електротехнички факултет у Бањалуци.

Марија Ковач са својим партнером на челу свечаног дефилеа (ФОТО: Моја Херцеговина)
Према ријечима директора љубињске Средње школе Ђорђа Тохоља, ово је прва мала генерација матураната у Љубињу, али и једна од успјешнијих.

– Свјесни смо да је у Херцеговини у посљедње вријеме смањен број ученика, па, према томе, и у Љубињу. Полагања матурског испита ове године ослобођено је пет ученика, а два ученика су вуковци. Ђак генерације је сјајна ученица која је, поред општег успјеха, ишла на такмичење из српског језика, те на такмичења из других предмета – нагласио је Тохољ.

Ђорђе Тохољ (ФОТО: Моја Херцеговина)
Осим ова два ођељења, љубињска Средња школа има истурено ођељење у Берковићима, које је своје матурско вече прославило синоћ.

Погледајте како су вечерас изгледали љубињски матуранти: